We weten allemaal wel dat groene thee super goed voor je is. Verschillende onderzoeken hebben al bewezen dat het kanker voorkomt en je immuunsysteem stimuleert. Dus zowel de binnenkant van je lichaam, als in de binnenkant verricht het wonderen. Maar waarom is het goed voor je huid?

Het beschermt je huid tegen de zon

Om bescherming te optimaliseren naast je zonnebrandcrème is het geschikt om groene thee te drinken. Uit verschillende studies is het bewezen dat de thee lijkt te beschermen tegen de zon en vrije radicalen.

Verminderd veroudering

Yes! Je kunt groene thee plaatselijk op je huid aanbrengen om huidveroudering af te remmen. Dit is omdat de thee een goed gedocumenteerde antioxidant is. Dus zeg maar bye-bye tegen: rimpels, hamsterwangen en zakkende mondhoeken!

Verminderd acne op je huid

Groene thee helpt acne en onzuiverheden voorkomen! De groene thee ‘dood’ de onzuiverheden voordat ze door willen breken. Mocht het dan toch gebeuren dat er kleine puistjes verschijnen, dep een zakje groene thee op je huid. De zwelling is dan gauw minder en de roodheid weg!

Dus zet lekker een groene thee voor jezelf klaar. Haal het zakje uit je thee laat dat een paar minuten afkoelen. Vervolgens ga je met dit zakje als een soort tonic over je huid heen en vergeet natuurlijk niet je thee op te drinken!