Een mooie, egale huid is een must. Maar een perfecte huid komt bij bijna niemand zomaar aanwaaien. Maar wat is naast flik water drinken nog meer goed voor je huid? Met de juiste tips & tricks is een mooie huid binnen handbereik!

Gezonde voeding

Wat je eet ben je zelf. Alles wat je in je mond stopt, is af te lezen van je gezicht. Eet je veel suikers en vetten? Grote kans dat je huid onzuiverheden telt. Een stralende huid krijg je door veel groenten en fruit te eten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vitamine C-rijke foods de beschadigde cellen herstelt, waardoor de huid minder gevoelig is voor pigmentatie en rimpels. Eet dus voldoende citrusvruchten!

Tip voor andere beauty-food: groene thee, noten en avocado’s!

‘Schoonheidsslaapje’

De term ‘schoondheidsslaapje’ is er niet voor niets. In de nacht worden afvalstoffen afgevoerd en vindt celvernieuwing plaats. Slaap je te weinig? Zeg maar hallo tegen grauwe huid, wallen en donker kringen. Het is dus erg verstandig om voldoende te slapen. Hoeveel uur dat precies is, is voor iedereen anders. De een voelt zich pas na negen uur slaap fit, en ander heeft genoeg aan zeven uur om er fris en fruitig uit te zien.

Hot water is een no-go

Een hete douchesessie is heerlijk ontspannend, maar warm water droogt de huid behoorlijk uit. Niet alleen verlies je de hydraterende oliën die in je huid zitten, ook ben je eigenlijk bezig je huid licht te verbranden. Probeer dus te douchen met lauw water en probeer ook je tijd onder de douche en in het bad te verminderen. Dit is goed voor je huid, het milieu en je portemonnee!

Zeg nee tegen stress!

Stress zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Zorg er dus altijd voor om dit zoveel mogelijk te vermijden en genoeg uit te rusten.

Let op je make-up

De kans is groot dat er in jouw dagelijkse crèmes en make-up smeerseltjes stoffen zitten waar je huid niet blij van wordt. Daarom is het verstandig om je huid altijd goed te reinigen en goed te verzorgen.

Deze tips zijn makkelijk toe te passen aan je dagelijkse gewoontes. Als je stap voor stap alles goed doorneemt heb je binnen no-time een stralende huid. En vergeet natuurlijk ook niet om voldoende water te drinken!