Iedereen kent het wel: je lippen voelen pijnlijk en branderig aan, ze zijn schraal en soms hangen er zelfs losse velletjes aan. In de winter is dit natuurlijk tien keer erger. Maar wat kun je nou toch doen tegen schrale lippen?

Bescherm je lippen

Je lippen zijn erg gevoelig van invloeden van buitenaf. Vooral koude winterlucht buiten is funest voor je lippen. Dit kan zorgen voor super droge lippen. Daarom is het altijd verstandig om je lippen goed in te smeren met lippenbalsem. Lippenbalsem zorgt ervoor dat je lippen vetter worden en gemakkelijker vocht kunnen vasthouden. Dus een beschermingslaagje tegen invloed van buitenaf.

Blijf van je velletjes af!

Je krijgt natuurlijk weleens de neiging om de velletjes van je lippen af te trekken, maar het is verstandig om dit zo min mogelijk te doen. Gebruik een lippenbalsem om te vermijden.

Drink voldoende water

Je zou kunnen denken dat je niet kunt uitdrogen met koude winterweer, maar dat is niet waar. Soms komt het probleem van binnenuit, omdat je niet voldoende water drinkt. Probeer dus voldoende water te drinken zodat je lippen niet uitdrogen.

Lik niet aan je lippen!

Je speeksel zorgt er namelijk voor dat je lippen nog droger worden. Het vocht in je speeksel verdampt, maar de bacteriën en enzymen in je speeksel verdampen niet; ze blijven op je lippen achter.

Wil je je lippen niet alleen beschermen maar ook nog eens zacht en smooth hebben? Hier komen nog een paar handige tips: gebruik kokosolie, breng wat honing aan je lippen, gebruik af en toe een schijfje komkommer, breng een beetje olijfolie aan op je lippen of experimenteer eens met rozenblaadjes!